Godaste fisken

Google is my friend.
 
Lyckades verkligen med denna middag.
 

Recept på torskrygg i ugn

Tänk dig själv spröd och fin torskrygg som lagas i ugn. Till denna serveras knaprigt bacon, syrliga soltorkade tomater och röd lök som sätter piff på det hela. Det blir helt enkelt jättegott och en riktig smaksensation! Jag gillar enkla rätter med rena smaker – och förstås mycket smak. Genom att topp torskryggen med bacon, vilket till mångas förvåning är en ljuvlig kombination – även för den värsta fiskhataren, så adderar man lite rökighet till det hela. Fisken får på så vis mer karaktär och den gamla vanliga tråkiga torsken har fått en uppdaterad och annorlunda smaksättning. Det är som nya kläder.

Godaste potatisen

Tillsammans med dessa underbara potatisar blir det en rätt som passar lika bra som vardagsmat som till helg och fest. Men vad är då bruten potatis? Ja, bruten potatis är enkelt att göra det med. Först kokar man potatisarna hela i saltat vatten. När de är klara slår man av vattnet och öser ut potatisarna på en ugsnplåt med kant.

Därefter krossar man potatisarna med något trubbigt – jag brukar använda en muddlare i trä, ni vet en sån man använder till att krossa is, örter och citrusfrukter i drinkar, men man kan lika gärna använda något annat trubbigt föremål så som en glasburk eller skaftet på en kniv. När potatisen är krossad drar man på extra salt och ett lager smör, därefter får det åka in i ugnen på högsta temperatur så att potatisen blir god och knaprig på ytan. Söker man en ännu lyxigare variant kan man också strössla över ett lager riven ost på potatisen.

 

Hitta och se receptet här:

Källa: https://www.landleyskok.se/recept/torskrygg-med-bacon.html/
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0