Nervös på olika sätt

Igår var det oooooolidligt när Spanien spelade, jag var jättenervös. Men VI vann ju ;)
Idag spelade jag IF Ökas golftävling och var jättenervös. Första hålet var ooooolidligt.
Men efter att jag gjort bort första hålet, så känns det som om jag får mer kontroll.
Hjärnan får ta över och kroppen skärper till sig. Sen är det bara roligt och underbart!
Vann jag? Nej, nia. Men bäst-Carina blev en värdig tvåa. När de sen drog score-kort för
att "bli av med vinster", vann jag inte heller. Det gäller att ha koll, fokus och inte lita på turen.
Då blir jag inte heller nervös!

Nervös

pirr i magen
torr i munnen
tänk om INTE spanien vinner ikväll
tänk OM de vinner
håll alla tummarna
och på med spanientröjan
jag var nog sur när england förlorade
men min man var skadeglad att england förlorade
ska i alla fall se spanienmatchen med min elvaåriga vän
och så ska jag göra en vm-fotboll till honom av min prinsessa
.......hihihihi

Äntligen måndag

Solen skiner
Fåglarna kvittrar
Jag har ett jobb
Gymvärd på friskis
Ute med hunden
Och hämta golfvinst
Äntligen måndag!

118100

Att tro är att inte veta.
Idag trodde och tyckte min man och jag
att vi spelade dåligt i golftävlingen
som vi spelade tillsammans.
Vi for hem efter det att vi var färdiga.
När vi nu går in och kollade resultatlistan
ser vi att vi vann!
Alltså bäst av 47 lag.
Nästa gång ringer jag 118100
när jag tror något och vill veta sanningen

Midsommar för mig

Traditioner är till för att brytas eller för att hållas kvar,
vad tycker du?
Jag är nog lite kluven.
Till midsommarhelgen har vi dock hittat någon form av tradition.
"Natten" till fredagen, då spelar vi midsommarnattsgolf. Det är mäktigt att spela golf på natten och se solen och göken göra morgon. Min man och jag var nöjd när vi kröp ner i sängen klockan 02:00.
Vi var dubbelnöjda i år, dels för att få spela golf men också för att jag kom tvåa och Stefan sexa i C-klassen.
Sen var det upp och äta frukost för att fara ut till svägerska och svåger för att åka ut till en ö i vår världsarvs-skärgård. Faktum är att det blir lite utomlandskänsla när vi ligger där i solen och gassar på stranden.
OCH vi äter HELA tiden!
I år blev det grillad kyckling med grönsaker som vi fyllde i pitabröd och sen en whiskey-kaka till kaffe. Underbart gott! Slappt och bra och mycket surr. I år hade vi dessutom tre hundar med, vilket förgyller dagen. Förutom de två vackra kusinbarnen till våra barn.
Väl i "stugan" igen är det på med grillen för middag. I år var menyn grillad biff med cheddarpotatismos, en whiskeyglace och grillade grönsaker.
I år är det ju också VM-fotboll med Spanien som vann, jippi!
Idag fortsätter traditionen med lagtävling i golf. I år ska jag spela i lag med min man, vilket inte händer ofta. Vi avslutar sen med middag hos goda vänner, vilket vi gjort några år i rad.
Jag får vara tacksam över att ha en generös släkt och goa vänner!
Fortsatt trevlig helg!

Gott nytt...

vi har stor diskussion hur vi ska säga
men jag önskar er alla en
riktigt trevlig midsommar!
....och kom ihåg fotbolls-VM

Tar min hund och går ur bilden

Så här såg vi ut på agilitybanan sommaren 2009.
Långt hår och fortfarande beslutsam.

En vanlig sketen onsdag

Upp klockan 05:44, knappt. På med kläder. Ut med hunden. Cyklar till jobbet. Äter frukost. Jobbar administrativt. Möte. Hungerhäxan i mig vaknar. Mat. Lunch-tv. Administration. Går till banken för att kortet funkar inte. Provar kläder. Hänger tillbaka allt och går med tunga steg därifrån. Cyklar hem. Sitter på balkongen och skriver jobb-dagbok. Lagar mat. Äter och ser England spela fotboll mot Slovakien eller Slovenien. Dottern övningskör. Skjutsar man och son till svåger. Övningskör för att hämta jacka. Hem och hämtar matlista. Sätter på en tvättmaskin. Åker på Kvantum och handlar med mitt kort som inte funkar. Övningskör hem med dottern, fortfarande. Packar upp varor. Dottern laddar ett USB-minne med studentbilder. Jag byter tvättmaskin. Jag kör dottern till bankomat och sen till ett födelsedags"kalas". Levererar USB-minnet. Hämtar sonen och mannen som sjösatt båten. Hundens mage kurrar. Bakar en cheesecake för att ta med till min heroiska ekonomi kollega i morgon. Diskar. Bloggar. Ska hämta dottern. Ta hand om tvätten. Sova innan 23 hoppas jag.
Torsdag: kliver upp 05:44, knappt. På med kläder. Ut med hunden..............

Nu är det slut!

aldrig mer behöver jag tjata
aldrig mer kommer du att ge mig den likgiltiga blicken
aldrig kommer du att stanna upp för att sen vägra
aldrig mer behöver jag bli frustrerad över din icke-handling
aldrig mer kommer vi att ha kommuniktionsproblem
aldrig mer kommer jag fly för att slippa se dig
ALDRIG MER AGILITY, DECIBELL!!!
eller ska vi prova EN gång till........................?

Sago-talet

...sitter här och gråter efter att ha läst talet från en prins som just fått sin prinsessa. Det värsta är att jag inte gillar monarkin, men jag är nog rätt romantisk och jag gillar ju sagor med lyckliga slut.

DU kanske inte har läst talet, så då kan du få läsa det nedan och kanske sen ge en kommentar om DU får tårar i ögonen du med.

Här är hela talet från prins Daniel till kronprinsessan Viktoria:

För nio år sedan hade jag förmånen att lära känna en ung kvinna med en härlig humor, en stark pliktkänsla och dessutom väldigt, väldigt klok. Vi blev vänner. Ju mer jag lärde känna henne desto mer oemotståndlig blev hon. De här åren med dig Victoria har flugit förbi, har varit de bästa i mitt liv.

There have been times when Victorias official duties have separated us. Often taken her to faraway countries and continents. I will never forget some years ago when she left for one of her many trips, this time to China. We were going to be apart for a whole month. The night before she left she got home late after an official engagement, and she had many preparations to make before the long month of duties ahead. Instead of getting some valuable sleep she stayed up the whole night writing. In the morning after she had gone I found a box. And in that box I found 30 beautiful letters addressed to me. One for every day she would be away. This romantic gesture is typical of you Victoria. It says everything about the loving person you are.

Once upon a time the young man was... perhaps not a frog, in the beginning of the fairytale...(skratt)...as in the story first told by the Grimm brothers. But he was certainly not a prince. The first kiss did not change that. His transformation was not possible without the support of the wise king and queen, who had ruled the kingdom for many years, and who were full of wisdom, experience and had good heart. They knew what was best and guided the couple with a gentle hand, generously sharing all their experience.

Jag känner en stor tacksamhet mot eders majestäter kungen och drottningen, för ert helhjärtade stöd, och för det sätt som ni har välkomnat mig in i er familj. Mina tankar går givetvis också till min egen familj. Till min mor och min far, och min syster och hennes döttrar. Mor och far, under hela min uppväxt har ni givit mig er villkorslösa kärlek. Ni har hjälpt mig med er klokhet, och ni har hjälpt mig att bygga en stark självkänsla och trygghet genom sunda värderingar som har väglett mig genom livet.

I dag, när vi färdades genom Stockholms gator, då möttes vi av en otrolig glädje och värme. Ett minne vi kommer att bära med oss djupt inne i våra hjärtan, för alltid. Under de år som Victoria och jag har haft tillsammans har jag känt ett stort stöd från människor som jag har mött. Det har varit väldigt viktigt för mig.
Tack.

Jag känner en djup respekt inför de uppgifter som ligger framför mig. Det kommer utan tvekan att bli en stor utmaning. Jag ska göra mitt yttersta för att leva upp till de förväntningar som kommer att ställas på mig. Jag kommer göra mitt yttersta för att stödja min hustru, Sveriges kronprinsessa, i hennes viktiga gärning.

Älskade Victoria. Jag är så stolt över det vi har tillsammans. Jag är så lyckligt att nu få vara din man. Jag ska göra allt jag någonsin kan för att du ska förbli så lycklig som du är i dag.
Victoria, störst av allt är kärleken. Jag älskar dig så.

Källa: http://www.aftonbladet.se/brollopet/article7336048.ab


Söndag

Veckans broms är söndag.
På söndagen börjar jag igen
att reflektera över att det
snart är måndag.
Det är enda gången på veckan som
själva dagen har betydelse för en
annan dag som kommer efter.
För inte säger man
"och imorgon är det onsdag"
med en suck.
Men det gör jag ju med söndagen.

Nöjd

Hur ofta är jag nöjd? Vet inte, MEN idag är jag nöjd!
För första gången på LÄÄÄÄÄÄNGE var jag nöjd med
att gå på gymmet kl 6.30,
att gå på jobbet,
att vara ensam på kontoret,
att gå i regnet,
att räkna ekonomi dvs matematik,
att cykla i regnet,
att fara på agilitykurs med prinsessan ikväll.
.......................tror jag ska köpa en lott,
för om man är riktigt nöjd tror jag att jag vinner
.............i alla fall 25 kr.
Det får jag vara nöjd med ;)

Deppig

Hur kunde Spanien förlora mot Schweiz i fotbolls-VM???
Den enda som förstod mig var min elvaåriga fotbollsvän, s
om var så ledsen att ha var sjuk
......eller så blev han sjuk på natten innan matchen.
Hur är det möjligt?
Nästa match ska vi se tillsammans för att glädja oss gigantiskt,
åt en Spanien-seger!!!!


Trevlighet

Idag har jag gjort en stads- och parkvandring med frågesport, arrangerat av IF Öka. Ett fantastiskt arrangemang. Tänk vad mycket man kan lära sig när man samarbetar och har typ facit i hand. Tack Öka för att ni ordnar bra saker som vi får testa på!

Fundering

Positiv eller negativ stress; vad är bäst? I min värld är ingenting av detta bra just nu. Men ett stort negativt ok föll från min axel idag, som har med mitt jobb att göra. Den positiva stressen är att i morgon går Spanien in i VM och jag vet inte var jag är, för att se den. Helst skulle jag vilja se matchen med en 11-åring som älskar det spanska laget. Mitt hjärta säger; se matchen, men min hjärna säger jobba över, handla, ta hand om familjen och hunden. Vad ska jag välja; något positivt eller negativt, följa mitt hjärta eller hjärna?

Glad på födelsedagen!

Hur vi flängar oss framför webkameran. Men vi är glada på min födelsedag..........obs detta är på fritiden!

Studenter

Denna tillställning med studentfirande gör mig lycklig. Varför? Tänk efter, är det någon gång på året du ser SÅ många unga människor som är SÅ lyckliga samtidigt. De har uppnått ett mål, kanske deras första stora mål på livets väg. Ja, ja säger du, sen kommer måndagen efter och då ska de ut i arbetslivet eller arbetslöshet. Men jag vill njuta av den fredagen då alla är glada, lyckliga och stolta. I och för sig såg jag en person som var frustrerad; musikläraren. Där står det xxx antal glada ungdomar och vrålar "stor och stark, gå på Park" och läraren står framför och hoppar för att få uppmärksamhet. Till slut tar hon mikrofonen och säger med skarp röst "Nu får ni skärpa er!". Ungdomarna tystnar och "Studentsången" ljuder. Måste säga att i år sjöng de en stämma, ifjol när sonen gick ut, var det mer en kanon-variant. Efter sången får grabbarna från byggprogrammet (?) tag i mikrofonen och sjunger "Mors lilla olle" alá Burken och det låter som om de har tränat på den och det låter riktigt bra.
Jag och dottern lyckades sen hinna med två studentfiranden. Och min lycka fortsatte när jag såg förhoppningar och lycka lysa ur deras ögon. Kanske det var en strimma trötthet där också. Men de skulle ut på kvällen och idag lördag väntar balen. Hoppas vi hinner färdigt med golftävlingen idag så att vi kan se dessa karameller virvla runt i lyan (Fjällräven center) i kväll. Deras sista dag som unga, glada, lyckliga studenter. Och nästa år igen, står jag där med tårar i ögonen och njuter av den eufori som sprids av dessa lyckliga unga människor!

Dagens asgarv

Tack kära vän för denna busshistoria:

När jag åkte med Kustbussen norrut häromdagen fick jag mig ett gott skratt. För när jag skulle ta plats var det en man som kom fram och sa;

-Jasså, du har hittat på det enda sätet i hela bussen med trasig rygg?

- Va, är den trasig? säger jag och pekar på stolen vid fönstret.

- Jasså den, nej den är hel. Det är stolen bredvid som är trasigt, fortsätter mannen

- Jamen då gör det ju inget, svarar jag.

- Jaha, men jag då. Då får ju jag sitta i den trasiga! svarar mannen lite besvärat.

Här blev jag stående tyst, konfunderad, förstod inte riktigt varför han var tvungen att sitta i den trasiga stolen. Medan jag glodde på honom hör jag en röst bakom som säger:

- Nä, men nu tar du fel. Jag sitter ju här!

Varpå mannen säger:

- Men oj, ursäkta, jag tog fel fru. Ni är så lika.

Jag blev mycket häpen. Det har aldrig hänt mig att jag inte känt igen min egen gubbe även om det funnits en och annan som haft liknande frisyr och glasögon.

Är det manligt? Eller kanske det skulle vara dags för ett optikerbesök ?

 


Får man inte.........

........va´ glad, på sin födelsedag?
När får man då vara glad?

En dag ....

..... på golfbanan och jag är är lugn, skönt trött och lycklig.

Tack

I går kväll träffade jag två fd kollegor.
Vi har inte träffats på två år.
Det blev en fantastiskt trevlig kväll, tack för det.
Vi åt på Mamma Mia.
Tack för den fantastiska frutti de mare!
Och tack för servicen.
Cyklade hem klockan 11.30, tack för en sådan ljus natt.
Min man klev upp kl 05.10 för att fara och måla båten.
Tack vare den tidiga morgonen hann han ta med mig på en golfrunda. Tack för det!
Hoppas jag imorgon får tacka fd grannar för den fantastiska surströmmingen som ska intas till middag.
Kanske jag ska bli mer tacksam över vad jag har,
och inte vara otacksam för det jag inte har........

Boktips.........SÖKES!

Under själva pluggsäsongen
vill jag inte läsa annat än "tvingad kurslitteratur".
Men nu ska jag bara redigera det sista och
putsa till fasaden så är mitt arbete klart.
SEN väntar bokslukarsommar.
Så snälla du;
VAD ska jag läsa?
Snälla, snälla, snälla..........ge mig boktips!

Lördagens outfit

någon gång ska även jag få lägga ut dagens klädsel, fast det var i lördags
Enligt Emmy måste man visa upp dagens outfit. Detta är lördagens outfit från 50-års kalas på Grundsundavallen.

RSS 2.0