Dagens (?) middagstips
Kyckling- och squashlasagne
Lättlagad lasagne med kyckling och färdig tomatsoppa. Använd stekpanna med släpplättbeläggning så går det bra att steka i den lilla mängden olja.
Lättlagad lasagne som Ulla H tipsat mig om. Gör dock i så liten form som möjligt, annars räcker inte en halvliter soppa. Givetvis kan du spä på den eller köpa mer soppa.......... ;)
4 person(er)
Ingredienser
4 st | kycklingfiléer, (300 g) |
---|---|
2 st | squash, (ca 500 g) |
1 tsk | olivolja, + 1 tsk |
3 msk | pesto |
1 tsk | salt, + 0,5 tsk |
1 krm | nymald svartpeppar |
1 pkt | tomatsoppa, Kelda, (500 g) |
1 pkt | färska lasagneplattor, (250 g) |
1 dl | riven ost, 17 % |
100 g | rucolasallad |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skiva squashen. Stek kycklingen i 1 tsk olja ca 5 min. Rör i pesto. Smaksätt med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp kycklingen.
2. Stek squashskivorna i 1 tsk olja ca 2 min per sida. Krydda med 1/2 tsk salt.
3. Häll lite av tomatsoppan i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, kyckling, squash och soppa, låt översta lagret vara plattor och soppa. Strö över osten.
4. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med rucolasallad.
Ca 450 kcal per portion:
15 g fett • 40 g protein • 36 g kolhydrater
Kommentarer
Trackback