Dagens (?) middagstips

Kyck­ling- och squashla­sag­ne

Lättlagad lasagne med kyckling och färdig tomatsoppa. Använd stekpanna med släpplättbeläggning så går det bra att steka i den lilla mängden olja.

Lättlagad lasagne som Ulla H tipsat mig om. Gör dock i så liten form som möjligt, annars räcker inte en halvliter soppa. Givetvis kan du spä på den eller köpa mer soppa.......... ;)

4 person(er)

Ingredienser

4 st kycklingfiléer, (300 g)
2 st squash, (ca 500 g)
1 tsk olivolja, + 1 tsk
3 msk pesto
1 tsk salt, + 0,5 tsk
1 krm nymald svartpeppar
1 pkt tomatsoppa, Kelda, (500 g)
1 pkt färska lasagneplattor, (250 g)
1 dl riven ost, 17 %
100 g rucolasallad

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skiva squashen. Stek kycklingen i 1 tsk olja ca 5 min. Rör i pesto. Smaksätt med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp kycklingen.
2. Stek squashskivorna i 1 tsk olja ca 2 min per sida. Krydda med 1/2 tsk salt.
3. Häll lite av tomatsoppan i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, kyckling, squash och soppa, låt översta lagret vara plattor och soppa. Strö över osten.
4. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med rucolasallad.

Ca 450 kcal per portion:
15 g fett • 40 g protein • 36 g kolhydrater


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0