Modo hockey

Med risk för att bli lynchad-........här kommer min syn på Modohockey.

Alla som känner mig vet hur anti jag är Modo hockey. Jag ser matcher men skulle inte kasta ut 250 kr för att sitta och se en match i fem timmar. Där det nu också är sport att springa ner i pausen för att hiva en öl, kissa och ta sig tillbaka på platsen igen på 20 minuter. Då ligger jag hellre hemma i soffan och ser, om jag måste.
Tror att mitt anti, har med att göra att jag är uppväxt i en större stad med ett större utbud.
I Västerås hade vi ett tag både VIK i elitserien och VSK i högsta serien i bandy. När VIK åkte ur elitserien, så var det tråkigt men dödångesten infann sig inte hos hela befolkningen i Västerås. Lifes goes on!
Tanken på att Modo skulle hamna i allsvenskan, känns som om hela staden skulle gå under och bli ett nytt Atlantis; sjunka och stanna på havets botten som en legend.

Ni som aldrig har varit i Örnsköldsvik kan inte förstå hur stort hockeyn är. Troligen kommer jag att bli hotad efter detta men här kommer några exempel. OCH DU, det är MIN syn på det hela:
-  När Modo förlorat kan nästan inte spelarna gå ut för att de får höra allas analyser. Och det blir en slags landssorg dagen efter. Den pågår tills innan nästa match då alla VET att de vinner igen. Förhoppningarna är astronomiska.
- Vi som ska ha aktiviteter lägger aldrig en aktivitet på kvällstid när Modo hockey har hemmamatch. Igår var ett av passen på Friskis fullt dagen innan. Under gårdagen bokades det flitigt av på grund av hockeyn. Två timmar innan nersläpp var det 15 platser lediga. Min AiChi-grupp kommer att vara en måndag för då är det ingen hockey.
- Vår ortstidning och gratistidning bygger allt på hockeyn och dess spekulationer under icke-hockey säsong.
- "Om du är fd hockeyspelare, då kan du bli vad som helst". I vår stad är hockeyspelandet en merit. Ett exempel där är att Magnus Wernblom blev erbjuden ett toppjobb inom kommun för att sälja orten. Det slutade med att Magnus slutade för han ville sälja på riktigt; bilar.
- Magnus Wernblom har fått sin tröja upphissad i hockeyhallen, förlåt evenemangsarenan. Why? undrar många utifrån, det enda Magnus Wernblom vunnit är väl utvisningsligan?
- När min son spelade hockey och jag blev ansvarig för kafeterian. Då fick jag inte ändra på något koncept för "man gör som man alltid har gjort". I mitt fall har jag jobbat både inom restaurang och på kafeteria. Dessutom vet jag vad som kan sälja i en kafeteria. Egentligen fick jag inte ändra på något, men ni som känner mig........ När vi slog kassarekord på en hockeycup, ringde den ansvarige upp mig och skällde ut mig för att vi hade sålt för mycket. Tänk jag som trodde att han ville veta hur vi hade gjort för att öka försäljningen. Men nej, "vi gör som vi alltid ha gjort".
- Det är kanske dubbelt så många som spelar innebandy, jämfört med hockey. För 2-3 år sedan fick de en egen hall. Annars har de varit på i alla skoljympasalar i kommunen.
- Det nya ridhuset fick ingen cykelväg till byggnaden som ligger lite avsides. Det var några som bråkade till sig detta, och då ska ni veta att det är många som cyklar efter denna 70 väg som bla går till E4an. När det gäller hockeygymkillarna, då blev de förut hämtade med minibuss för att kunna komma sig till träningen cirka fyra kilometer bort. De på IV-programmet fick skäll för att de inte kom till skolan.
- Kvinnor i Modohockey är osynliga, om det nu inte är försäljning i bar, shop eller i matsalen. Vi hade en otroligt duktig kvinnlig marknadsförare, hon slutade. Det ryktades om att hon var rätt ensam kvinna i patriarkatet.
- I alla fall skulle det ju vara kul att gå färdigt ledarskap- och coachingprogrammet för att bli den coach som vinner hem det tredje SM-guldet till Modo hockey........ men just ja, jag har kompetensen men jag är varken man eller gammal avdankad hockeyspelare. Som gammal avdankad hockeyspelare kan du coacha i andra sporter. Vi som har varit aktiva i andra sporter, kan inte coacha i hockey för då har vi inte kompetensen. Logiskt? Ja, i Örnsköldsvik.

Tror att Modo skulle behöva använda detta ordspråk mer:
"Bra är bättres fiende"

OCH DU, jag har inte ens nämnt någonting om Foppa-guden. DET är ett kapitel för sig...


Kommentarer
Postat av: Anki J

Håller med om att det behövs fler kvinnor inom hockeyn!!!!

2010-12-29 @ 10:42:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0