Helgens efterrättstips

Gjorden den själv i helgen som var. Lite succé blev det bland kollegorna

 

Lakrits-och chokladfudgekladdkaka med hjortrongrädde, 12 bitar

Gjort av Linn Lindgren från Stockholm o är ett av bidragen i finalen Kladdkakeracet 2013.

 

Kladdkaka

150 g smör

2 dl strösocker

¾ dl kakao

¾ msk lakritspulver (jag köpte på Matstudion)

2 ägg

2 dl vetemjöl

 

Chokladfudge

1 ½ dl vispgrädde

1 msk lakritspulver

150 g mörk choklad

1 dl strösocker

¾ dl sirap

50 g smör

 

Hjortrongrädde

1½ dl vispgrädde

1 dl hjortronsylt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull, låt svalna något. Rör ner socker kakao och lakritspulver. Tillsätt ägg och mjöl och rör till en jämn smet.

Häll smeten i en smord bröad form, ca 24 cm i diameter.

Grädda kakan i mitten av ugnen ca 15 min.

Låt kallna.

Gör under tiden fudgen.

Rör ut lakritspulvret i ½ dl grädde. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning 5-7 minuter. Tillsätt lakritsgrädden. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Vispa grädden och rör ner hjortronsylt. Servera kakan med hjortrongrädden.

 


Kommentarer
Postat av: Gun Nordfjell

Låter gott! Jag snodde den till min hemsida Källa Din blogg. Pusspåre

Svar: Så kul! Och så lätt den var att göra! ALLA trodde jag hade köpt den för att den var sååååå snygg. Puss tbax
Ulrika Engfors Holmbom

2013-10-23 @ 11:15:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0