Framsteg på många håll

 
Publicerad den 18 oktober 2012 22:13 | av Michael Bergqvist, http://nyheter24.se
 

Nu blir öl ännu godare

 

 


Nu tror forskare att de har gjort en upptäckt som ska kunna förbättra hur öl smakar. (© (Kirsty Wigglesworth AP SCANPIX))
 

Nu tror forskare att de har gjort en upptäckt som ska kunna förbättra hur öl smakar.

STUDIE. En internationell grupp av forskare har lyckats få fram en tydlig bild av sädesslaget korns arvsmassa. 

Genom att nu kunna studera arvsmassan närmare tror forskarna att de ska kunna komma på nya sätt att förhindra sjukdomar som kan förstöra sädesslag samt hur de kan anpassas till klimatförändringar.

Bättre öl

Men inte bara det. Forskarna tror också att detta kan vara nyckeln till att förbättra smaken på öl. 

– Forskningen gör att vi kommer att kunna förbättra produktionen genom att odla fram nya bättre variationer av korn, säger professor Robbie Waugh vid James Hutton institutet i Skottland, som har styrt studien, enligt Daily Mail. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0