Frankrike och maten
Jag älskar att äta och gillar faktiskt när man känner smaken av råvarorna.
Tror att därför gillade jag det franska köket extra mycket.
Livsmedelsaffären som våra vänner kallade för "Fräsen"
hade massor med riktiga råvaror,
inte frysvaror men färskvaror.
Ovan är alltså tomathyllan.
Närmast var det en ananastomat,
men kan säga att de smakade mest tomat.
Om det finns ett Ulis 2
måste det finnas ett Ulis 1,
tror att det är jag ;)
I alla fall var detta ett litet köpcentrum,
lika stort som Birsta....nästan.
Skaldjursdisken på Carrefore,
tror jag det stavas.
Den affären hade allt,
från nattlinnen till alltså skaldjur.
Painrich-hyllan var gigantisk.
Denna bild är från en lokal slaktare.
Bilden är tagen genom ett fönster så det blänker.
Men liksom snett upp till vänster,
från mitten ligger en kotlettrad som var gigantisk.
Min man tror det var från en begianblue.....
Är jag i Frankrike måste jag ju äta creme brulee.
Hunden sitter under bordet och
suktar på mattes glass.
Så söt
Här kom champagnen och jordgubbarna fram
till förrätten som var på krabba.
Och här kommer middagen fram,
med bara gosaker.
Bland annat en blomkål som var orange och
rädisor som var avlånga.
Åsså köttet som var underbart att äta.
Ett exempel på ett fantastiskt salladshuvud.
Detta är på en portogisisk affär.
Där inne var det kallt,
men vid grillen hade de öppnat upp portarna.
Hmmm, undrar vad hälsovårdsmyndighet sagt om detta.
Och ser du djuret som flugit in?
Kommentarer
Trackback