Våldtäkt

Hade tänkt att jag bara skulle vara positiv och ta upp roliga saker på min blogg. Men jag måste få skriva om detta som nu gör mig upprörd och får mig att ha ont i magen.
Igår såg jag uppdrag granskning om hetsen mot offren. Vad är det som händer? En killle som våldsför sig på två tjejer i Bjästa, blir dömd och firas som en hjälte. Hur är det möjligt? När sen hans mor går ut på FB och driver en hetsjakt på tjejerna och vill ha honom frikänd. Hur tänker hon? Han är dömd i tingsrätt och hovrätt. Han har dessutom erkänt den första våldtäkten och för den andra finns dna-bevis?!?! Ord är makt, vad är en dom?
Dessutom står skola, fritidsgård och kyrka "neutrala", men uttrycker, i mina öron, mest sympati för våldtäktsmannen. Samtidigt är jag inte förvånad i denna patriarkbygd. Mannen är normen, mannen gör rätt och mannen har kompetens, helst om han också har spelat hockey. Vill jag bo kvar i Örnsköldsviks kommun?

Kommentarer
Postat av: Maria

Jag håller helt och fast med dig. Jag blev lika upprörd när jag såg programmet. Det som gör mig så skrämd är det fruktansvädra hoten som används och att de inte förstår innebörden av dessa. Tänk vad människor blir påverkade av rykten..O inte kan ändra uppfattning när tjej nr 2 blir utsatt av samma sak, vad är vi på väg??

2010-03-25 @ 14:17:27
Postat av: Görel

Visst är det fruktansvärt, två unga flickor våldtagna och en ung pojke som saknar normala sociala umgängesregler att följa. Alla dessa är offer i en vuxenvärld som inte tar ansvar att prata och förklara för sina barn vad som är rätt och fel.

Märkligt att en mobb har drivit någon sort hatkampanj på internet och vi som bor i bydgen och jobbar inom skolan inte har hört ett pip förrän det var på TV?

Det är ändå glädjande att en ung flicka var klarsynt och dessutom så stark att hon tordes ställa upp och "försvara" tjejerna. Det behövs mer av hennes sort.

2010-03-30 @ 20:29:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0