Här är ovanorna som retar oss mest

Irriterande vanor                        Procent

Komma försent regelbundet 28,5
Ständigt gnäll 27,8
Äta mat som luktar illa 24,3
Ta många rökpauser 23
Ta lång tid på sig/skjuta upp 21,8
Inte ersätta sånt som är slut(t ex kaffe, skrivpapper) 20,9
Tala högt i telefon 20,6
Dålig hygien 19,7
Skvallra 17,7
Spraya parfymer, deodorant 15,3

 

Kommer du ofta för sent till jobbet? Var medveten om att detta retar kollegorna mest.

I en undersökning från ett brittiskt företag fick kontorsanställda lista de fem av kollegornas vanor/ovanor de störde sig mest på.

Det vanligaste irritationsmomentet var förseningar. Det upprörde nära tre av tio anställda. Nästan lika vanligt var att störa sig på gnällande kollegor. Äta illaluktande mat, ta många rökpauser och att skjuta upp saker som måste göras, följer därefter. (Se listan nedan).

Det finns faktiskt också de som inte alls stör sig på arbetskamraterna. I den här undersökningen var det drygt 10 procent som inte hade något att klaga på.

Undersökningen visar på vissa könsskillnader. Inte när det gäller topp 3 av störningsfaktorer. Men kvinnor retade sig oftare än män på att saker inte byts ut, t ex toapapper eller skrivpapper. Medan männen störde sig mer på skvaller, när det pratas för mycket om privatlivet.

Det skiljer också när det gäller vad man gör åt problemen. Omkring tre av tio gjorde inget alls – i rädsla för en konflikt. Det var något vanligare att kvinnor undvek konflikten genom att hålla tyst. Kvinnor var mer ängsliga än männen när det gällde att direkt konfrontera personen man retade sig på.

 
Källa:
http://www.duochjobbet.se/nyhet/har-ar-ovanorna-som-retar-oss-mest/
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0