Städtips

Efter att ha städat ut tre lägenheter på kort tid,
har jag bestämt mig för att hitta enklare och miljövänligare sätt.
Ops, helt plötsligt flyger sparvarna in................
KOLLA IN TIPSEN!
 

Smartaste sätten att städa rent ditt badrum – med mat

 

Inte behövs det några starka kemikalier för att få skinande rent i badrummet. Så här enkelt städar du ditt badrum, med bara varor från skafferiet.

 

Toaletten 

Smutsig toalett? Häll en coca-cola i toaletten, låt stå över natten och gör rent med toalettborsten. Har du kalkbeläggningar i toaletten kan du i stället hälla i ättiksprit, låta verka över natten och skura rent.

 

Duschen

  • Flammiga duschväggar är ett minne blott med två matskedar ättika, två matskedar vitvinsvinäger och resten varmt vatten i en sprayflaska. Spraya på duschväggar och kakel och eftertorka med trasa.
  • Proppar i avloppet löser du effektivt genom att blanda ¼ dl bakpulver med 50 ml vinäger i en kastrull kokande vatten och häller i golvbrunnen.
  • Duschdraperi tvättas i tvättmaskinen. Använd ättika som sköljmedel så får du bort sura dofter.

Badkaret

  • Badkaret får du blankt och fint genom att dela en grapefrukt, strö salt på halvorna och använda att gnugga rent med. Efterskölj med ljummet vatten.
  • Väggar och golv blir glänsande rena om du polerar dem med en pasta gjord på bikarbonat och vatten. Eftertorka med en fuktig trasa.
  • Fogar görs rent med salt på en tandborste. 

Spegeln 

Gnugga spegeln med en halv potatis. Var noga med att den är ren. Du kommer inte bara få bort fläckar från spegeln utan också lämna en yta som förhindrar den från att imma igen

Handfatet

Använd grapefrukt, precis som till badkaret. Ingrodd smuts och rostfläckar vid kranens fäste tar du bort med lite salt på en tandborste.

Tvättmaskinen

Luktar tvättmaskinen unket? Ibland kan faktiskt själva maskinen behöva tvättas för att bli fräsch igen. Häll en påse citronsyra i facket för tvättmedel och kör maskinen tom i 90 grader så blir den som ny igen.

Tycker du om tipsen och vill få mer av samma vara? Gilla Härligt hemma på Facebook för mer inspiration och nyheter!

 
http://bloggar.aftonbladet.se/retromania/2015/02/sa-stadar-du-rent-ditt-badrum-med-mat/
 

Kommentarer
Postat av: Gun Nordfjell

Underbart! Puss

Svar: Miljövänligt också. Puss
Ulrika Engfors Holmbom

2015-02-24 @ 21:15:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0