Recept

Det här ska jag nog prova någon dag från:
http://augustifamiljen.blogg.se/2013/march/philadelphiabullar-i-langpanna.html
 

PHILADELPHIABULLAR I LÅNGPANNA. 

Enkelt med långpanna och gott, det gillar jag!

  
ca 30st
 
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50g)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
 
Fyllning:
 
150 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
 
Gör så här:
 
Rör ut jästen med fingervarm mjölk. Tillsätt det rumsvarma smöret, socker, salt och nästan allt mjöl. Ta i lite mjöl i taget så det inte blir för mycket! Arbeta degen smidig, gärna i hushållsassistenten. Använd en långpanna täckt med bakplåtspapper. Häll ut degen direkt på plåten och tryck ut den ända ut i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
 

Under tiden degen jäser rör du ihop fyllningen!

 

När degen är färdigjäst gör du små hål med din mjölade tumme, jämnt fördelat över degen. Jag gjorde ca 6x7 hål, men det går självklart att göra lite glesare också.

 

Fyll varje hål med fyllningen. Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda i ugn 15-20 minuter ca 200 grader tills färgen är fin. Stjälp upp kakan och skär i rutor! Ät direkt eller frys in ganska omgående, då de torkar ganska fort annars.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0