Supergod Lax
Ibland bara måste man dela med sig av recept.
Denna gång vet jag ej hur den var att göra,
min man hann före.
Men den var gudomlig och
enkel att göra........enligt mannen!
Tror tom min kusin kan lyckas <3
Ugnsstekt lax med basilika
Lax, basilika och citron i en fin kombination. Med pressad potatis som tillbehör får man lätt i sig den goda såsen och broccoli och purjolök ger ytterligare doft, smak och färg.
Ingredienser
Ingredienser
- 560 g laxfilé
- 900 g potatis
- 1 kruka basilika
- 1 citron
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk majsstärkelse
- salt och peppar
- 250 g broccoli
- 1/2 purjolök
Så här gör du
- Tina laxen.
- Sätt ugnen på 175˚C.
- Skala potatisen och koka den i saltat vatten.
- Lägg laxen i en ugnssäker form.
- Strimla basilikan. Riv skalet från citronen och pressa ur saften.
- Koka upp grädden med citronskal och saft. Red av med majsstärkelsen utrört i vatten.
- Blanda ner basilikan och häll över fisken. Salta och peppra och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Plocka broccolin i buketter. Skölj och skär purjolöken i bitar. Koka broccolin i saltat vatten i 4 minuter och lägg ner purjolöken sista minuten. Låt rinna av . Krydda med peppar.
- Pressa potatisen och servera med lax, broccoli och purjolök.
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Kommentarer
Trackback