Fruktbröd - frukostens måste ;)

Fruktbröd

7 dl               Vetemjöl

2 dl               Grovt rågmjöl

4 dl               Grahamsmjöl

1 tsk             Salt

1 dl               Solroskärnor

1 dl               Linfrön, krossade

1 dl               Torkade aprikoser, delas i mindre bitar

1 dl               Russin

1 dl               Grovt hackade hasselnötter

Alla dessa torra ingredienser blandas i en bunke.

1 liter           A-fil

2 dl               Mörk sirap

Blanda fil och sirap

1,5 tsk         Bikarbonat

 

Rör försiktigt ner bikarbonaten i fil och sirapsblandningen.

Rör sedan ner det hela i bunken med de torra grejerna.

Blanda väl och fördela i 2 st smorda 1,5 liters bakformar.

Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 20 minuter.

Ha koll så det inte blir för bränt.

 

Vira in de färdiggräddade bröden i handdukar och låt det vila där några timmar.

Jag tycker det är godast dagen efter. Ät det med smör och ost..........Lovely!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0