Fruktbröd - frukostens måste ;)
Fruktbröd
7 dl Vetemjöl
2 dl Grovt rågmjöl
4 dl Grahamsmjöl
1 tsk Salt
1 dl Solroskärnor
1 dl Linfrön, krossade
1 dl Torkade aprikoser, delas i mindre bitar
1 dl Russin
1 dl Grovt hackade hasselnötter
Alla dessa torra ingredienser blandas i en bunke.
1 liter A-fil
2 dl Mörk sirap
Blanda fil och sirap
1,5 tsk Bikarbonat
Rör försiktigt ner bikarbonaten i fil och sirapsblandningen.
Rör sedan ner det hela i bunken med de torra grejerna.
Blanda väl och fördela i 2 st smorda 1,5 liters bakformar.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 20 minuter.
Ha koll så det inte blir för bränt.
Vira in de färdiggräddade bröden i handdukar och låt det vila där några timmar.
Jag tycker det är godast dagen efter. Ät det med smör och ost..........Lovely!