Big C

Ligger hemma och är sjuk.
Läser detta och vad blir jag sugen på?
Jo jag måste koka kaffe, hittar en franskskiva som jag rostar, lite chips kvar i en skål åsså några finncrisp slinker ner. Ska nog toksteka potatis till lunch med en stor tallrik flingor tilll efterrätt.
Hur kommer det sig att inte min hjärna förstår ordet INTE? När växer den förståels fram?  I vilken ålder?

Ett cancerlarm har utlysts kring chips och kaffe. Cancerbovarna innehåller akrylamid.

ENGLAND. Mataffärer varnas för att deras vardagsprodukter innehåller cancerframkallande kemikalier. De två största cancerbovarna är kaffe och chips. Det handlar om kemikalien akrylamid som kan uppstå under matlagning ju längre och varmare maten tillagas. Hushåll varnas också att rostat bröd och olika sorters kex kan vara farligt.

En studie av engelska Food Standards Agency har kartlagt flera produkter som innehåller kemikalien. Några av de företag som varnas är Heinz, Nestlé och Nescafe. Andra produkter som kan innehålla kemikalien är flingor, skriver Daily Mail.

Den största skurken är ändå chips som kritiker varnar starkt för. I Europa har man försökt pressa matproducenterna i över tio år. Redan 2002 visade en svensk undersökning att det finns höga nivåer av kemikalien i stekt potatis och flingprodukter.

http://nyheter.se.msn.com/photopage.aspx?cp-documentid=161150309


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0